Ki OSHO?

Először is a lényeg, hogy Osho ÉLT is, s nem csak beszélt és "oktatott", mint sok nagyokos. Persze meglehet, hogy, aki nem él, az irigy s kétkedő azzal szemben, aki a kisujja hegyében is az orgazmus 1000x-ét érzi 0-24 (drogok nélkül). Bizony Osho is, mint akik hasonló szintekre fejlődtek. Mert ha a valódi létet támogatod, akkor ez a "jutalom"... ;)

Teljesen más a valóldi személyes tapasztalat és az, hogy valaki csak "logikusan belátott" valamit, mert ha TÉNYLEG megérted az életet és MEG IS ÉLED A JELENT, s képes vagy szembenézni azzal, ami valóban VAN, akkor az élet (=TE) tényleg ennyire energetizáló (vagy).

Ez van, nincs kecmec, élsz vagy se.. ;D

Olyasmi ez mint, ami a Warm Bodies trailerjében is már benne van:

vagy a Pleasantville vagy az Erő Krónikája vagy hasonló felvilágosító filmekben ;)

Tehát OSHO az egyik legnagyobb VALÓBAN megvilágosodott mester volt, s tanításaival gyökeresen változtatta meg a világot. =)

----------------------------------------------

"Ha engem hallgatsz, akkor megtetted az első lépést az újjászületésed felé. Tehát ez nem egy filozófia, amit magadra ölthetsz, mint egy kabátot, s aztán henceghetsz benne. És nem is doktrína, amiben vigaszt találsz gyötrő kérdéseidre. Nem, az én üzenetem nem valami verbális kommunikáció - ennél sokkal kockázatosabb: nem egyéb, mint halál és újjászületés. " Osho

----------------------------------------------

Rajneesh Chandra Mohan Jain (1931. december 11. – 1990. január 19.), más néven Bhagwan Shree Rajneesh, majd későbbi közismert nevén Osho, egy Indiában és az Amerikai Egyesült Államokban élő megvilágosodott mester. Egy új, sokat vitatott vallási mozgalmat hagyott maga mögött. További infók Osho életéről itt.